de docenten

De Pianoladder is een samenwerking van Nina Ebbenhout en Thanos Fotiadis.

Nina Ebbenhout werd van jongs af aan omringd door muziek. Haar eerste pianolessen kreeg zij van hNina foto.jpegaar oma. Zij studeerde piano klassiek bij David Kuijken en behaalde met succes haal bachelor en master diploma. Ze volgde ook lessen bij o.a. Klára Würtz en Bert van den Brink. Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht, besloot ze om zich verder te verdiepen in de jazz- en popmuziek. Als zangeres/pianiste maar ook als componiste. Haar jazz debuutalbum ‘ When We Kiss’ was een feit en ze mocht samen met haar band in binnen en buitenland optreden. Sinds 2010 is ze de helft van het singer-songwriter duo Vonder & Bloom. Inmiddels hebben ze 3 albums opgenomen en hebben ze 2 succesvolle theatervoorstellingen door het hele land gedaan. Nina geeft al jaren met plezier pianoles. Iedereen is welkom van jong tot oud, beginner tot gevorderd. Haar motto is les geven op maat. Iedereen is uniek en er moet gekeken worden naar de leerling en daar worden de lessen op aangepast. En wat voorop staat: vooral plezier hebben in het maken van muziek.

Thanos Fotiadis heeft in Griekenland zijn bachelor diploma van het “Moderne Conservatorium van Thessaloniki” met F.Filipova als docent en zijn compositie diploma met K.Tsougras van het “Staatsconservatorium van Thessaloniki” behaald en is daarna naar Nederland gekomen voor zijn Masters in Piano Performance aan het Conservatorium van Utrecht met Martijn van den Hoek. Hij heeft veel masterclasses gevolgd met verscheidene bijzondere pianisten zoals: L.Vassiliadis (Griekenland), J.Rose (VS), H.Austbo (Noorwegen), M.Ito (Japan), R.Becker (Duitsland), M.Mogilevsky (Rusland). Sinds 2003 is Thanos actief als privé pianodocent en heeft veel ervaring opgedaan in het werken met leerlingen van verschillende niveaus, zowel volwassenen als jongeren en kinderen. Tijdens zijn tweejarige Master-opleiding heeft hij een goede basis voor lesgeven opgebouwd door vakken te volgen in de psychologie van de student, nieuwe methodes in lesgeven en onderzoek naar muziekeducatie in het algemeen. Deze kennis heeft geholpen bij het vormen van zijn eigen manier van lesgeven. Thanos is actief als koor-begeleider, componist en muzikant bij verschillende producties, ensembles en bands. (photo: Merlijn Doomernik)

Geschiedenis

De wortels van de lespraktijk de pianoladder (onder deze naam sinds 2012) gaan terug tot 1995, toen Renate Hasselaar begon met het geven van pianoles in de Warrekam, aan de Brink in Laren; wat later het Brinkhuis zou worden.
Met de groei van de lespraktijk zocht Renate versterking van het docententeam door  samenwerking met Anne Marie van Doorn en vanaf 2008 met Froukje Degenaar. Vanaf 2010 zette Froukje de praktijk voort samen met Katerina Konstantourou. En intussen is Katerina opgevolgd door Thanos Fotiadis en Froukje door Nina Ebbenhout. Sinds enkele jaren heeft de lespraktijk een nieuw thuis gevonden in muziekcentrum “Schering en Inslag” te Laren.